kontakt@ByDanmark.net      -      2093 8485

ByDanmark.net © 2012

Forside

Tip en ven

Kontakt os

om ByDanmark.net

BY
NETVÆRK
DANMARK
Home Back

Bynetværk Danmark som

Global polar connector

© Arketypen 2012

Nordpolen og det arktiske ocean

Danmark vil senest den 14.november 2014 indsende endelig ansøgning til FN om territorrialkrav nord for Grønland, der ligger ud over 200 sømile grænsen.

 

Norge, Canada, Usa, Rusland og Danmark har (på dansk oplæg i 2008 i Ilullisat i Grønland)  aftalt at følge international lovgivning, herunder FN´s havretskonvention om en afklaring af de territoriale grænsedragninger I området.

 

Det forventes at Danmarks ansøgning, der hviler på geologisk forskning, vil omfatte et veldokumenteret grundlag for også at omfatte den geografiske nordpol  - Global North.

 

Rigsfællesskabet med Grønland som selvstændig global enhed, repræsenterer allerede verdens nordligste fastlandspunkt - Oodnaq Ø - lidt nord for Kaffeklubbens Ø - ved Johannes V Jensens Land på 83° Nord.

 

 

DK Nordicae Europe Bystruktur Infrastruktur Foredrag Kontakt Deltag

Det sydligste land i den nordligste del af verden. Med global og europæisk forståelse og direkte formidler af Nordpolen

Dania Portae Global North

BYDanmark som netværk er en naturlig udvikling fordi Danmark er klar, lille og omstillingslet og spiller sin særlige rolle i europæisk og global identitet og udvikling.

 

EU - Polycentric urban development

Det er europæisk vision at understøtte en polycentrisk byudvikling. Det er visionen at bysamarbejder skaber ”coheission” - sammenhæng mellem dynamiske og innovative europæiske byregioner.

 

Bynetværk Danmark skal bidrage til den europæiske netværksstruktur (polycentric) med sit samlede potentiale.

 

Netværk Oresund

Oresundsregionen arbejder idag selvstændigt på at styrke sin funktion som ”MEGA” (Metropolitan European Growth Area) udenfor det centraleuropæiske kerneområde.

 

Netværk Kontinent

Århus og Østjylland arbejder mod en stærk forbindelse til Oresund og mere diffust med sin egen MEGA-rolle i samspil med sine medfødte bynaboer.

 

Udviklingen både i Oresund og den kontinentale del af Danmark og områdets associerede naboer ( Skåne og Schleswig) vil afhænge af vision, evner og vilje til samlet styrkelse og udnyttelse af udviklingspotentialerne i hele bynetværk Danmark.

 

Nordens hovedstad og EU´s lillebror

Danmark har en meget stærk NORD-SYD rolle.

En afgørende funktion for hele BYDanmark er at være centraleuropas link til Norden og Global North - og være Nordens vise versa. Dette potentiale er iboende i både netværk Kontinent og netværk Oresund og således i det samlede Bynetværk Danmark.Den kontinentale del har Vest-Nordic-global fokus, mens Oresund har East-Nordic/Balticfokus.

 

DK- Baltic - Russia - China - USA

Bynetværk Danmark indgår via region/netværk Oresund i det vigtige europæiske bynetværk omkring Østersøen. Netværk Oresund udgør den syd-østlige lige indgang til Norden. Til styrkelse af Nordens netværk mod øst, anbefales det derfor at arbejde for en fast forbindelse mellem Sverige og Finland, der vil bringe det skandinaviske bynetværk I udveksling med Moskva og videre mod øst og Kina via landjorden.

 

Danmarks globale effekt

De høje individuelle menneskelige netværkskompetencer og en generelt høj nordisk moral, er den helt afgørende forudsætning for at det imødekommende og samarbejdsorienterede paradigmeskift også kan lade komme til udtryk kollektivt, som en succesfuld fælles vision mellem byerne.

 

 

 

 

Danmark • Nordpolen • Verden

Til den spændende historie om det danske diplomatiske engagement omkring Arktis kan varmt anbefales bogen ”Isen smelter” af Martin Breum, marts 2011

ByDanmark i internationalt netværk
Kontakt.
Kontakt.

Mød Danmarksvisionen

Kontakt
Kontakt
Deltag
Foredrag.