kontakt@ByDanmark.net      -      2093 8485

ByDanmark.net © 2012

Forside

Tip en ven

Kontakt os

om ByDanmark.net

BY
NETVÆRK
DANMARK
Home Back
DK Nordicae Europe Bystruktur Infrastruktur Foredrag Kontakt Deltag

Euro Continental North er en selvstændig søster til Oresund og Metropol Hamburg

12 primære byer sætter det jyske/kontinentale udviklingstalent samlet i spil i et stærkt bynetværk med base i afgørende subnetværk.

ByNetværk Euro Continental North

Jylland og co. som internationalt netværk

 

De jyske byer incl Odense udgør tilsammen et stærkt netværks potentiale.

 

I Bynetværk Euro Continental North arbejder de 12 stærkeste byer på tilsammen at udgøre en attraktiv og innovativ netværksgruppe.

 

De 12 byer og deres respektive områder må betragte hinanden som dele af een åben by med karaktérfulde bydele og kvarterer.

 

I Bynetværk Euro Continental North er det et mål, samlet at skabe et internationalt anerkendt bynetværk med egen international identitet, og en kulturel, uddannelsesmæssig og erhvervsmæssig innovation og udvikling.

 

12 små jyske viljer - et europæisk udtryk

Ingen af byerne har grundlag for selv at skabe eller løfte denne kvalitet, og den enkelte bys mulighed for international udvikling afhænger af dens åbenhed, stærke forbindelse med, og anerkendelse af kreativitet, virkelyst og udvikling i de øvrige byer.

 

Et globalt brobyggerland mellem to søstre

Bynetværket udgør den ene halvdel af den åbne by Danmark. Bynetværk Euro Continental North er søsternetværk til Netværk Oresund og indgår i ligeværdig synergi med Oresund om at være - Danmark++. Her  bliver Odense ved med at være den formidlende bro og repræsentere Danmarks store hjerte.

 

Aarhus og Østjylland

Aarhus og Østjyllandmed Randers, Skanderborg, og Horsens vender sig mod sine kontinentale venner..... ”Skal vi ikke gå sammen ud i verden - både via Nord, mod Vest, via Syd og mod ØST”. Her er Grenå og Ebeltoft dele af et subregionalt netværk.

 

Østjylland kan med et stærkt kontinentalt bynetværk som baggrund, skabe og udbygge de væsentlige synergier med Danmarks andet dynamiske og internationale bynetværk.

Midt - Vest

Når MIDT-Vest skal knyttes stærkt på bynetværket, sker det gennem de største byer Viborg og Herning. Herning er en af de mest dynamiske jyske byer med identitetsmæssig tilknytning direkte mod Vest med Ringkøbing og Skjern+(å). Viborgs ubestridte kvaliteter som en tyngde i Midt-Vest skal bruges til fælles udvikling. Kulturaktive og arkitekturaktive Holstebro har sammen med Skive en særlig rolle som ankerpunkt I subnetværk midt-vest.

 

SYD - Vest

SydVest med Esbjerg, Varde, Ribe, Tønder og Vadehavet er især knyttet til bynetværket gennem Esbjerg med en vigtig havnefunktion PortWest. Området skal I bynetværket styrke sine tilknytninger til især Herningområdet (via Billund) og Flensborg-Sønderborg Åbenråområdet - via Ribe. Samt de igangværende drøftelser om rute 11.

 

SYD-Øst

I Syd signaleres der også I udviklingsplanerne at områdets stærkeste byer Åbenrå, Haderslev, Sønderborg og Flensborg på den tyske side af grænsen tilsammen må udgøre et sub-regionalt bynetværk. I bynetværk kontinental, vil det være væsentligt at understøtte samarbejde og forbindelse med Esbjerg-Ribe samt med Odense Fyn.

.

Fyn

Odense huser noget af det mest karakteristiske danske, og repræsenterer Fyn som integrator mellem de to stærke nationale netværk. Odense og sub-netværk Fyn med Svendborg, skal udover udveksling især mod Sønderborg området og Falster, også spille en central national netværksrolle.

 

Trekanten

Trekantområdet med Vejle, Fredericia og Kolding - (samt Billund) er et erfarent bynetværk i DK. Området udgør en fælles logistik- og knudepunktsmæssige identitet  og områdets nerve i netværket er at knytte gode internationale forbindelser og samle de forskellige strømninger og transportretninger. Infrastruktur mod Hamburg er sammen med hele SYD en vigtig rolle.

NORD

Aalborg er den Norddanske eksponent I bynetværket for de tre udviklingsegne Himmerland, Thy/Mors og Vensyssel. Her har Hobro via Infrastrukturforslag Kontinentalforbindelsen en rolle som knudepunkt. De  vigtige byer for regionale subnetværk i landsdelen er Thisted, Hjørring og Frederikshavn og de tilknyttede havne mod Nord.

 

 

 

 

I midten af et internationalt netværk

 

Det jyske bynetværk har sit ”epicentrum” omkring Silkeborg. En fin by  midt i den smukke jyske ”lunge” Søhøjlandet. Byen er jævnt omkranset af de tungere byrepræsentanter I bynetværk Euro Continental North.

 

Med Herning Viborg og Holstebro mod Vest, med Hobro og Aalborg mod Nord, med Randers, Århus, Skanderborg og Horsens mod Øst og med Trekantområdet, Esbjerg, Sønderborg, Åbenrå, Flensborg og Odense mod syd.

 

Silkeborg er nok det sted i Jylland der sidst bliver et udkantsområde - især fordi vi placerer det som et smukt, blidt, politisk farbart og i udpræget grad - velment og centralt punkt midt i Bynetværk Euro Continental North

© Arketypen 2012

Mød Danmarksvisionen

Kontakt
Kontakt
Deltag
Foredrag.