kontakt@ByDanmark.net      -      2093 8485

ByDanmark.net © 2012

Forside

Tip en ven

Kontakt os

om ByDanmark.net

BY
NETVÆRK
DANMARK
Home Back

Byer er talentfulde eksponenter for uerstattelige områder

Det danske bynetværk forbinder talentet i de afgørende forskellige udviklingsområder som tilsammen udgør - Danmark (samt skåne og Schleswig)

© Arketypen 2012

DK Nordicae Europe Bystruktur Infrastruktur Foredrag Kontakt Deltag

12 områder - 24 byeksponenter

2-center planlægning på vej mod helheden

 

Vi har i et par år været uden et officielt fælles billede af Danmark. Landsplanredegørelsen fra 2006 nåede at sætte en process igang der peger på at Danmarks BY-udviklingspotentiale officielt befinder sig både i Hovedstadsområdet men også vest for Storebælt.

 

Efter et sjællandsprojekt der understreger de 3 større korridorer Roskilde-Holbæk, Slagelse og Næstved kom man ikke længere i ambitionerne om også at knytte kvaliteterne af ”de mellemstore byregioner” i den kontinentale/fynske del af landet på det samlede billede. I sidste omgang (Landsplanlægning) har Fyn dog fået lidt officiel/rituel politisk opmærksomhed.

 

Tegningen af Østjylland og Hovedstaden som områder der ligner hinanden har understøttet Østjyllands ønske om at være ven med Hovedstaden og Hovedstadens ønske om  Europæiske relationer.

 

I Jylland har det skabt stærkt politisk fokus på at styrke  Århus og Region Midtjyllands nationale profil gennem hårdt arbejde for en Kattegatforbindelse. I hovedstadsområdet er der i perioden arbejdet intenst på at styrke det Øresundsregionale samarbejde med fokus på en stærk byregion i det europæiske bynetværk. Dette gælder for  infrastruktur, forskning, erhvervsliv og kultur.

Bytalent Danmark i netværk

 

I Syddanmark er de nationale udviklingstalenter fordelt på 4 væsentligt forskellige hovedområder med hver sin nationale identitet.

 

I ØstDanmark er udviklingstalenterne delt på 3 unikke hovedområder + specielle Bornholm, hvor den vestligste del har 3 iboende udviklingsenheder med hver sin eksponent.

 

I VestDanmark udtrykkes det nationale VEST-talent via de to hovedområder Øst- og Vestjylland. Hvert af disse har 3 iboende udviklingsenheder.

 

I NordDanmark udtrykkes det nationale udviklingstalent for de 3 udviklingsområder i een central national byeksponent .

De 24 byer er de urbane nationale eksponenter for de 12 unikke områder de er opstået af. Det nationale og identitetsskabende talent kommer til udtryk som udvikling og kreativitet i hvert områdes største byer.

 

Samlet national udvikling skabes af de iboende talenter, og opstår imellem de grundlæggende forskellige kvaliteter i de enkelte områder og deres byer. Derfor er stærke forbindelser mellem områderne og deres kreative naboer afgørende.

Netværk af bevidst forbundne unikke,
og kreative udviklingsområder med 
integritet, identitet og egendynamik

Netværk Oresund  

En stærk euroregion med udviklingsdynamik mellem to lande og et vigtigt Connect Hub mellem Skandinavien, Baltikum og Centraleuropa.

Netværk Oresund

Netværk Euro Continaental North

Et nationalt søsternetværk og synergipartner til Oresund med udviklingsdynamik mellem stærke identiteter. Et stærkt kontinentalt link mellem Centraleuropa og Nordatlanten.

Kontakt.
Kontakt.
Kontakt
Kontakt
DK Nordicae Europe.

Dania Portae Nordicae

Mød Danmarksvisionen

Kontakt
Kontakt
Deltag
Foredrag.